1. Anasayfa
  2. Haberler

Android 15: Üçüncü Taraf Kamera Uygulamalarında Geliştirilmiş Video Sabitleme

Android 15: Üçüncü Taraf Kamera Uygulamalarında Geliştirilmiş Video Sabitleme
0

Eyes Free: Video Sabitlemeyi Üçüncü Tarafa Taşıyor

Android 15, üçüncü taraf kamera uygulamalarına geliştirilmiş video sabitleme özelliği getiriyor. Android Yetkilisi Mishaal Rahman’ın bulgularına göre, Android 15’in Kamera2 API’sine, üçüncü taraf uygulamaların üreticiler tarafından cihazlara uygulanan uzantılara erişmesini sağlayan “Eyes Free” adlı yeni bir özellik eklenecek. Eyes Free durumunda, bu, video kaydında kullanılabilecek ilk Android kamera uzantısını içeriyor.

Eyes Free’nin açıklaması, “belirli bir ilgi alanını veya nesneyi kilitlemeyi ve stabilize etmeyi hedeflediğini” belirtiyor. Rahman’ın raporundan yola çıkarak Eyes Free’nin Google Pixel 8 Pro ve Samsung Galaxy S24 Ultra gibi cihazlarda bulunan video sabitleme özelliğini Snapchat ve Instagram gibi video odaklı üçüncü taraf uygulamalara getireceğini anlayabiliyoruz. Bu, üçüncü taraf uygulamaların video sabitleme özelliğine ek olarak, Kamera2 uzantısı tarafından sağlanan otomatik algılama, bokeh, Yüz rötuşu, HDR ve Gece modlarından da yararlanabileceği anlamına geliyor. Bu özellikler, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalarda kalitede büyük bir düşüş yaşamadan kamera ve kayıt seçeneklerini kullanabilecekleri anlamına geliyor.

Aksi takdirde, en iyi fotoğraf ve videoları elde etmek için kullanıcıların görüntüleri telefonlarının yerel kamera uygulamasında yakalaması ve ardından bunları üçüncü taraf bir uygulamaya yüklemesi gerekiyordu. Üreticilerin üçüncü taraf uygulamalar için kendi kamera kanallarını uygulayabileceklerini belirtmekte fayda var. Ancak Eyes Free özelliği, genel olarak Android telefonlardaki bazı videografları geliştirmeye yardımcı olabilir ve video yakalama açısından iPhone 15 ve iPhone 15 Pro‘nun yerel olmayan uygulamalar aracılığıyla sunduğu olanaklarla daha uyumlu hale getirebilir. Android 15’in getireceği en önemli güncelleme olmasa da bu özellik, Android telefonlarda video kaydının bir ivme kazanacağına dair bir gösterge niteliği taşıyor. Genel olarak, akıllı telefon video kaydı konusunda lider olarak iPhone’lar görülüyor; Google ve Samsung telefonları ise aynı görüntü kalitesini ve kullanım kolaylığını sunamıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir