1. Anasayfa
  2. Haberler

Xbox’tan Mobil Oyun Sektöründe Büyük Hamle: Mobil Oyun Mağazası Temmuz’da Geliyor

Xbox’tan Mobil Oyun Sektöründe Büyük Hamle: Mobil Oyun Mağazası Temmuz’da Geliyor
0

Microsoft, mobil oyun alanındaki yatırımlarını artırıyor. Şirket, Temmuz ayında bir Xbox Mobil Oyun Mağazası başlatmayı planladığını duyurdu. Xbox Başkanı Sarah Bond, Bloomberg Teknoloji Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, mağazanın Minecraft ve Candy Crush gibi “kendi birinci taraf portföyünü” ve ortaklardan gelen üçüncü taraf oyunları sunacağını belirtti. Mağazanın Xbox ekosisteminin bir parçası olacağını vurgulayan Bond, platformu “gerçek bir çapraz platform oyun merkezli mobil deneyim” olarak tanımladı. Bu, mevcut Xbox oyun kitaplıklarıyla entegrasyon ve Microsoft Rewards ve Xbox başarıları gibi popüler özelliklerle uyumluluk anlamına gelebilir.

Web Uygulaması Olarak Başlıyor

İlginç bir şekilde, mağaza ilk olarak geleneksel bir uygulama yerine bir web uygulaması olarak kullanıma sunulacak. Bond, “Web’de başlayacağız,” dedi. “Bunun, her yerde, her cihazda ve her koşulda erişilebilir bir deneyim olmasını sağlıyor.” Bu yaklaşım, mobil telefon web tarayıcılarından erişilebilen mevcut Xbox Cloud Gaming servisine benzer. Mağazanın Android Google Play Store ve iOS App Store ile doğrudan rekabet etmesi planlanıyor, ancak ana ekranda özel bir varlık olmadan başarılı olması zor olabilir.

iOS Uygulaması Olası

Bununla birlikte, Avrupa Birliği (AB)’nin Apple’ı bölgede ilk kez üçüncü taraf iOS uygulama mağazalarına izin vermeye zorlayan düzenlemeleri göz önüne alındığında, mağazanın daha sonra özel bir iOS uygulamasıyla yayınlanması mümkündür. Candy Crush ve Minecraft gibi büyük oyunların çekiciliği, şimdilik birçok hayranı mağazaya geçmeye ikna etmek için yeterli olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir