1. Ana Sayfa
  2. Bilgi

2023 Malulen Emekli Maaşı Ne Kadar? Malulen Emeklilik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2023 Malulen Emekli Maaşı Ne Kadar? Malulen Emeklilik Hakkında Bilinmesi Gerekenler
0

Malulen emekli maaşı ne kadar sorusu sıklıkla sorgulanıyor. Peki, 2023 malulen emekli maaşı ne kadar oldu? Malulen emeklilik maaşı ile alakalı merak edilen detayları açıkladık.

Malulen Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

Emekli bireylere yapılan zamlar neticesinde maaşlar değişikliğe uğradı. Bundan dolayı malulen emekli maaşı ne kadar sorusunun cevabı sıklıkla sorulmaktadır. Yapılan düzenlemeler gereği en düşük emekli maaşının 7500 lira olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla malulen emekli olan kişiler de en az 7500 lira maaş almaktalar. Prim gün sayısı daha yüksek olan kişiler ise daha yüksek tutarda emekli maaşı alırlar. Kısacası 2023 malulen emekli maaşı ne kadar sorusunun cevabı; minimum 7500 TL şeklindedir.

Malulen Emeklilik Nedir?

Çoğu insan malulen emekliliğin ne olduğunu öğrenmek ister. Sigortalı çalışan kişilerin, iş yaşamlarında verimli şekilde çalışmalarına mani olacak sağlık problemlerinin varlığı halinde malulen emekli olma hakkı devreye girmektedir. Malulen emekli olmak isteyenlerin en az on senedir sigortalı biçimde çalışıyor olmaları ve ayrıca toplamda 1800 günlük prim ödemelerinin yapılmış olması lazımdır. Uzun vadeli sigorta kolları primlerinin yatırılmış olması şartı aranmaktadır. Bunlara ek olarak; kişinin daimi olarak başka birinin bakımına muhtaç olduğu tespit edildi ise sigortalılık süresi şartı aranmaz. Çalışmasına engel bir sağlık durumu olan bireyler bu emeklilik türünden yararlanabilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir
MIUI

Yazar Hakkında

Yorum Yap